top of page
3F6F0B57-05AD-4025-B279-895E1E9DF139_edited.png

Nachtlicht

Online Programmaboekje

Het team

Klik op de foto's voor meer informatie over onze teamleden

Judith

Judith Weusten

Vrouw en Artistiek Leider

Zoran.jpg

Zoran Rosendahl

Compositie

Erik.jpg

Erik Slik

Man

website_Céline_Hoex_2_(c)_Mark_Brants_vierkant.jpg

Céline Hoex

Regie

Sanne.jpg

Sanne Schuhmacher

Libretto

_MG_3305.jpg

Sjoerd Vink

Zakelijk leider

Het verhaal

Nachtlicht is een korte, Nederlandstalige opera over verlies maar vooral hoop. Over je leven weer oppakken na een verlies. We hebben ervoor gekozen om ons verhaal in een sprookjessetting neer te zetten. Een wetenschapper kan niet verder met haar leven na het verlies van haar geliefde. Dit uit zich in een altijd donkere nacht, waarin het licht ontbreekt. Samen werkten ze aan onderzoek naar een speciale dolfijnensoort, en hij is tijdens een van hun onderzoeksreizen omgekomen. Samen met haar gaan we door de verschillende fasen van rouw. We starten met ontkenning, maar we ruziën ook over het dodelijke ongeluk, we halen mooie herinneringen op en eindigen uiteindelijk bij acceptatie en hoop.

Het orkest

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) bestaat uit ongeveer vijfenzestig enthousiaste leden en komt uit in de hoogste divisie, de Concertdivisie. De leden zijn gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die lid zijn geworden van het GFO uit enthousiasme voor hun instrument en voor de fanfaremuziek. Behalve in het GFO spelen de leden veelal bij de muziekvereniging in hun eigen woonplaats. De repetities vinden eenmaal per 14 dagen plaats in Hattem.


Het GFO promoot het fanfareorkest en de fanfaremuziek. Daarnaast levert het orkest een bijdrage aan het introduceren van vernieuwende elementen binnen de fanfaremuziek. Bijvoorbeeld door het verstrekken van compositieopdrachten en het spelen van werken van nieuwe componisten. Het orkest biedt haar muzikanten de uitdaging muziek te maken op zo hoog mogelijk niveau.


Om deze doelstellingen te verwezenlijken geeft het GFO regelmatig concerten, zowel binnen als buiten de provincie Gelderland. Daarnaast werkt het orkest geregeld mee aan muzikale projecten, eindexamens van conservatoriumstudenten en Open Dagen. Ook organiseert het orkest jaarlijks “Het Jong Solistenproject”. Hierbij worden veelbelovende, jonge muzikanten uitgenodigd om een solistisch optreden te verzorgen tijdens het Nieuwjaarsconcert van het GFO.

Het GFO staat onder leiding van Dirigent Erik van de Kolk.

De achtergrond

WENK's inspiratie - het project

Nachtlicht brengt onze beide liefdes samen

Sannes inspiratie - het libretto

Mu, het "niet-bestaan"

Zoran's inspiratie - de muziek

"Met recensies kun je positieve feedback tonen. Klik om de tekst te bewerken."

Célines inspiratie - de regie

"Met recensies kun je positieve feedback tonen. Klik om de tekst te bewerken."

Kijkje achter de schermen

Over WENK

Stichting WENK Producties is een Nederlandse stichting die projecten en evenementen organiseert binnen de culturele sector. 

  • Wenk
  • Instagram
  • Facebook

Ben je enthousiast en wil je ons steunen? 

Met dank aan
bottom of page