top of page
3F6F0B57-05AD-4025-B279-895E1E9DF139_edited.png

Het team

Klik op de foto's voor meer informatie over onze teamleden

Judith

Judith Weusten

Sopraan, Artistiek Leider

Zoran.jpg

Zoran Rosendahl

Compositie

Erik.jpg

Erik Slik

Tenor

website_Céline_Hoex_2_(c)_Mark_Brants_vierkant.jpg

Céline Hoex

Regie

Sanne.jpg

Sanne Schuhmacher

Libretto

_MG_3305.jpg

Sjoerd Vink

Zakelijk leider

Het verhaal

Nachtlicht is een korte, Nederlandstalige opera over verlies maar vooral hoop. Over je leven weer oppakken na een verlies. We hebben ervoor gekozen om ons verhaal in een sprookjessetting neer te zetten. Een wetenschapper kan niet verder met haar leven na het verlies van haar geliefde. Dit uit zich in een altijd donkere nacht, waarin het licht ontbreekt. Samen werkten ze aan onderzoek naar een speciale dolfijnensoort, en hij is tijdens een van hun onderzoeksreizen omgekomen. Samen met haar gaan we door de verschillende fasen van rouw. We starten met ontkenning, maar we ruziën ook over het dodelijke ongeluk, we halen mooie herinneringen op en eindigen uiteindelijk bij acceptatie en hoop.

Het orkest

Brass Band Schoonhoven B (BBS-B) komt uit in de 2e divisie en staat sinds september 2022 onder leiding van Joop Nijholt. Repetities zijn in muziekcentrum de Koperdoos (Nieuwe Singel 35, Schoonhoven), het verenigingsgebouw van BBS, op vrijdagavond (20:00 – 22:30). BBS-B kent, net als de gehele vereniging Brass Band Schoonhoven, een rijke geschiedenis. In 1993 ontstond de behoefte aan jeugd binnen de gehele vereniging. Door de organisatorische inspanningen van o.a. Ellen van der Pauw ontstond het eerste groepje jeugd, de basis voor het latere BBS-B. In eerste instantie onder leiding van Erik Janssen. Door het terugzakken van een aantal leden uit BBS-A naar BBS-B ontsproot in 1994 een volwaardige brassband.

Met de start van het seizoen 2022/2023 staat de band onder leiding van Joop Nijholt. Welke de band op de NBK van 2022 naar de tweede plaats wist te dirigeren. Naast deelname aan verschillende nationale en internationale evenementen geeft Brass Band Schoonhoven B jaarlijks ook verschillende concerten door het gehele land. Tevens heeft de band een belangrijke sociale functie; de band zorgt regelmatig voor muzikale invulling tijdens diverse activiteiten in de Zilverstad Schoonhoven.

De achtergrond

WENK's inspiratie - het project

Nachtlicht brengt onze beide liefdes samen

Sannes inspiratie - het libretto

Mu, het "niet-bestaan"

Zoran's inspiratie - de muziek

Het Troostlied is de rode muzikale draad van de opera

Célines inspiratie - de regie

Het orkest is een levend organisme op het toneel

Kijkje achter de schermen

Over WENK

Stichting WENK Producties is een Nederlandse stichting die projecten en evenementen organiseert binnen de culturele sector. Ons doel is om klassieke muziek toegankelijk(er) te maken en dichter bij mensen te brengen.

  • Wenk
  • Instagram
  • Facebook

Doneer

Ben je enthousiast en wil je ons steunen? Doneer een vrijwillige bijdrage via de onderstaande knop of neem contact met ons op!

contact@wenkproducties.nl 

Met dank aan
bottom of page